Escola Bosc

Projecte d'educació viva a la natura

A Cau de Bosc és un projecte basat en el model nòrdic d’escoles bosc, per a infants de 2 fins a 6 anys, de caràcter assistencial, no homologat i que es vertebra en els següents eixos: la natura, la convivència harmoniosa, l’acompanyament respectuós, l’educació viva, el joc lliure i la immersió lingüística català- anglès.

Acompanyem un màxim de vuit infants per referent adult, condición que ens permet fer-ho d’una forma holística i personalitzada.

Prenem préstec de consciència de diferents pedagogies actives on un dels punts en comú és el respecte a totes les dimensions de l’infant, fomentant la seva autonomia i creient en el seu potencial innat per aprendre, a partir de la seva curiositat natural, la interacció amb l’entorn i amb els altres, i el joc lliure. L’activitat es desenvolupa principalment al bosc i es combina amb diferents ambients de joc lliure al nostre refugi.   

Formem part de la Federació Nacional d’Educació a la Natura EdNa

NATURA

Si volem que els infants es desenvolupin saludablement hem de donar-los temps per a connectar amb la natura i la Terra abans de demanar-los que la salvin.David Sobel

EDUCACIÓ VIVA

Digues-m’ho i ho oblidaré, ensenya-m’ho i ho recordaré, involucra-m’hi i ho aprendré.Benjamin Franklin

JOC LLIURE

El joc és essencial, per damunt d’altres activitats, perquè els infants assoleixin fites socials, emocionals i intel·lectuals en el seu desenvolupament, així com per ajudar-los a superar l’estrès i a adaptar-se millor a les diverses circumstàncies.American Academy of Pediatrics

LLENGUA ESTRANGERA

L’ensenyament que deixa empremta no és el que es fa de cap a cap, sinó de cor a cor.Howard G. Hendricks

COM ÉS UN DIA A CAU DE BOSC?

El dia comença amb una entrada relaxada de mitja hora a partir de les 9:00 del matí. A les 9:30 convoquem la primera assemblea del dia on ens saludem i aprenem a prendre decisions des d’una perspectiva sociocràtica.

Quan decidim entre tots i totes a quin bosc anirem, emprenem el camí molt atents al que ens anem trobant.

Quan arribem esmorzem i habitem el bosc, amb els estímuls que ens ofereix aquell dia, fins a les 12:30 i marxem sense deixar rastre de la nostra estada.

A les 13:00 arribem al refugi i ens preparem per a dinar. El dinar és de carmanyola i cada família gestiona l’àpat del seu fill/a. Les acompanyants els servim i acompanyem dinant tots junts.

Després de dinar habitem el refugi, tant la part interior com exterior, a demanda dels infants.

A les 15:30 fem l’assemblea de tancament i les famílies poden fer la recollida fins a les 16:00.

El dia transcorre a través del joc lliure, el contacte amb la natura i el grup.

Oferim un servei assistencial adicional diari de 8:00 a 9:00 i de 16:00 a 17:00 per a les famílies que ho necessiteu. Per a més informació consulta’ns.

Les famílies parlen